Galleriasta

Highlight valaistus Galleria on suomalaiseen valaistusmuotoiluun keskittynyt galleria. Näyttelyissä esitellään muotoilijoiden uusia, valoon liittyviä ideoita ja projekteja. Esillepanossa pyritään näyttävyyteen ja perinteisten kaavojen rikkomiseen, inspiroivasti rakennettuihin kokonaisuuksiin ja installaatioihin. Galleriassa valo nähdään uudenlaisella tavalla.

Muotoilijat pääsevät näyttelyissä esittelemään kiinnostavia, ajan hermoilla olevia valaistus- ja valoprojektejaan. Galleria tarjoaa alan taitajille mielenkiintoisen ja erilaisen mahdollisuuden tuoda omaa osaamistaan esiin. Uusien nimien lisäksi mukana on projekteja myös tunnetuilta suunnittelijoilta.

Highlight valaistus Gallerian toiminnasta vastaa Highlight valaistus, 1990-luvulla perustettu valaistuksen erikoisliike. Tila, jossa galleria sijaitsee, toimi lähes 20 vuotta valaisinliikkeen myymälänä. Kun myymälä muutti Annankatu 9:ään kesällä 2011, pitkään kypsytelty ajatus galleriasta konkretisoitui.

Nykyään perinteisiä valaisinliikkeitä on aiempaa vähemmän, ja syksyllä 2011 perustettu, muotoilijoiden uusiin valoprojekteihin keskittyvä galleria on reaktio tähän muutokseen. Tavoitteena on löytää uudenlaisia ideoita ja näkemyksellisiä tuotteita sekä lisätä yleistä tietoisuutta erilaisista valaistusmuotoilun toimijoista.

Suomessa on lukuisia kiinnostavia tekijöitä, joilla ei ole väylää tuoda omaa osaamistaan esiin. Highligh valaistus Gallerian tarkoituksena on tuoda näkyviin näitä mielenkiintoisia tekijöitä, toimijoita ja ideoita. Vaikka galleria keskittyykin tällä hetkellä esittelemään nimenomaan suomalaisia suunnittelijoita, niin yhteistyö kansainvälisten toimijoiden kanssa on tulevaisuudessa hyvinkin mahdollista.

 

KIINNOSTUITKO?

Laita vapaamuotoinen esittely itsestäsi ja projektistasi sähköpostilla osoitteeseen sara.lagerblom@highlightgalleria.fi. Lisää sähköpostiin myös toivomasi näyttelyaika vuodelle 2013. Laita mailisi viimeistään 30.9.2012.

 

 

 

Highlight valaistus Galleria on perustettu 2011. Se sijaitsee keskeisellä paikalla Helsinkiä, Annankatu 9:ssä. Gallerian toiminnasta vastaa Highlight valaistus Oy.

Kuvia tilasta ja gallerian pohjapiirros