Lehdistö

TOOLS / Muoto2 3.8-9.9.2012

Highlight valaistus Gallerian syyskauden aloittaa rehellisistä perusmuodoistaan ja raikkaasta yksinkertaisuudestaan tunnettu Muoto2 kaksikko Kirsi Pasanen ja Mikko Kentta näyttelyllä Tools. Näyttelyn lähtökohtana on ollut valo ja puu. Ideat valaisimille ovat löytyneet arjen apuvälineistä työnteon ohella. Inspiraatiossa ovat olleet mukana pienet yksityiskohtaiset työkalut ja välineet, jotka ovat päivittäisessä käytössä, kuten puutöissä usein käytettävä puristin.

Muoto2-suunnittelutoimisto on muotoilun ja puusepänteollisuuden tekijä Lahdesta. Muotoilija-puuseppinä yrityksessä toimivat Kirsi Pasanen ja Mikko Kentta. Muoto2 valmistaa tuotteensa omalla pajallaan Lahdessa, mahdollisuuksien mukaan läheltä kaadetusta puutavarasta. Suunnittelutoimiston töihin kuuluu omien tuotteiden suunnittelun, valmistuksen ja myynnin lisäksi erilaisia projektikalustuksia, puusepäntöitä sekä mittatilauskalusteita.

Lue lisää...

AURINKOISTA KESÄÄ!

Kiitos kaikille syksyllä, talvella ja keväällä näyttelyitä pitäineilleen muotoilijoille ja Galleriassa vierailleille. Galleria on kesälomalla ja seuraava näyttely avautuu elokuussa. 


Menneistä näyttelyistä löytyy tietoa Näyttelyt-välilehdeltä. Tulevista näyttelyistä tullaan antamaan ensimaistiaisia kesän aikana.


Hauskaa kesää kaikille!

t. Gallerian väki 

TUNNELMASTA VALAISIMEKSI - Metropolia Ammattikorkeakoulun opiskelijoiden valaisimia 25.5-17.6.2012

Tunnelmasta valaisimeksi on Metropolia Ammattikorkeakoulun muotoilun koulutusohjelman opiskelijoiden tekemä näyttely, joissa halutut tunnelmat on siirretty valaisimiksi. Näyttelyssä nähdään ennakkoluulottomia, monipuolisia ja samalla harmoonisia valaisinprototyyppejä. Valaisimet on valmistettu hyvin erilaisilla tekniikoilla ja materiaaleina niissä on käytetty niin akryyliä kuin puhallettua lasia, puuta tai alumiinia. Prosessi aloitettiin havainnollistamalla haluttu tunnelma kuvaamalla ja lavastamalla erilaisia rakenne- ja valokokeiluja. Kun tunnelma oli saavutettu, se toisinnettiin valaisimella. Valaisinmuotoilussa keskityttiin ennen kaikkea siihen, minkälaisen tunnelman valaisin tuo, ei vain käytännölliseen ja esteettiseen muotoon.

Lue lisää...

Konstailematonta kauneutta! AALTO+AALTO+TERO: HATTARA-Light Sweets 12.4.-20.5.2012

Lukuisissa kotimaisissa ja kansainvälisissä näyttelyissä töitään esitellyt AALTO+AALTO -muotoilutiimi yhdessä Tero Kuitusen kanssa tuovat HATTARA – Light Sweets –näyttelyn Highlight valaistus Galleriaan. Näyttelyssä päästään nauttimaan kolmikon yhteistyön herkullisista hedelmistä. Luvassa on vapautunutta leikkisyyttä, lämmintä lähestyttävyyttä sekä keramiikan ja valon kiehtovaa yhteispeliä.

Lue lisää...

Anna raikkaan valon virrata! 24.02. - 01.04.2012

Nuorten muotoilijalupausten Jussi Takkisen ja Visa Malisen BON LUXUS! -näyttely Highlight valaistus Galleriassa esittelee käyttövalaisimia, joissa on tuoretta näkemystä, luonnetta ja ajatusta. Tuotteet ovat prototyyppejä, joita on kehitelty pitkään, ja kaikki näyttelykappaleet ovat myytävänä.

Lue lisää...

Uusi vuosi alkaa valon leikillä 13.1. - 19.2.2012

Muotoilija, jään- ja hiekanveistäjä Juha Ahosen (s. 1978) Kootut-näyttelyssä nähdään muodon ja rakenteen teemoja kekseliäästi käsitteleviä valaisimia. Ne esitellään gallerian tiloissa installaatiotyyppisesti, valon ominaisuuksilla ja eri tasoilla leikitellen. Näyttelykappaleet ovat yksilöityjä ja myynnissä, ja valaisimia pystyy tilaamaan sopimuksen mukaan. Kaikki näytteillä olevat tuotteet on valmistettu kokonaan Suomessa.

Lue lisää...

Bright Corners rikkoo perinteitä Highlight valaistus Galleriassa 11.11.2011 - 01.01.2012

Muotoilija Mikko Paakkasen Bright Corners -näyttely tuo Highlight valaistus Galleriaan luonnosta tuttuja valoelementtejä perinteitä rikkovin keinoin. DJ Slow'n rakentama äänimaisema ympäröi näitä keinotekoisia luonnonilmiöitä – epäsuoraa valoa, auringon heijastumaa veden pinnasta. Paakkasta ovat inspiroineet aallon kaunis liike sekä taiteilija James Turrellin (s. 1943) luonnonvalolla leikittelevät, sakraalisia tiloja muodostavat teokset. Yhtenä näyttelyn lähtökohtana on ollut Paakkasen pyrkimys löytää uusia, energiaa säästäviä ja esteettisesti kestäviä ratkaisuja valaistukseen.

Lue lisää...

Kaamos valaisee Highlight valaistus Gallerian 30.9. - 30.10.2011

Kaamos-muotoilijakollektiivin Plop-näyttely on raikas kooste tarpeellisista kodin arkituotteista uudella ja oivaltavalla tavalla. Muotoilijat Matti Syrjälä, Anna Palomaa, Katriina Nuutinen, Vesa Kattelus ja Erik Bertell ovat jo tuttu näky kansainvälisissä muotoilutapahtumissa. Heidän tuotteistaan näkyy sekä käsityön kunnioitus että teollisen valmistuksen ymmärtäminen.

Lue lisää...

Light and Fiction -näyttely avaa Highlight valaistus Gallerian 10.09. - 25.09.2011

Sisustusarkkitehti, muotoilija Jesse Pietilän ja muotoilija Sebastian Janssonin Light & Fiction -näyttely saa kunnian avata uuden Highlight valaistus Gallerian Mannerheimintiellä Helsingissä. Näyttely toteutetaan yhteistyössä Selki-Aseman kanssa ja se esittelee itsenäisiä piensarjatöitä. Käsitteelliset teokset liikkuvat muotoilun ja taiteen rajapinnoilla ja tulkitsevat valoa ja sen ominaisuuksia ennennäkemättömällä tavalla.

Lue lisää...